Студиа "Anna" във Вурвуру, Ситония, Халкидики

Апартамент за четирима: 40 - 80 €

Студиа и бунгала "Angelos Garden" в Торони, Ситония, Халкидики, Гърция

Студио, апартаменти и бунгала за 2, 3 души: 30 - 100 €

Апартаменти и сюити "Villa Maria" в Торони, Ситония, Халкидики, Гърция

Студиа, апартаменти, мезонети и булгала: 58 - 177 €

Халкидики, Гърция

Полуостровът Халкидики е разположен  в северна Гърция, югоизточно от Солун. Халкидики е величествено място, което привлича хиляди посетители всяка година,това се дължи на  великолепните забележителности на областта. Красотата на природата е докоснала полуострова от край до край;  там се намират едни от най-зелените площи в Гърция,  в същото време има и много извори, езера и заливчета. Главните атракции на Халкидики, обаче, са неговите очарователни плажове, някои от които на практика се вливат в тучните зелени гори. Селата на Халкидики са много живописни и имат силно изразен традиционен характер, без значение дали са разположени  на хълмистите склонове или на морския бряг. Халкидики изобилства от внушителни археологически, исторически и религиозни места на всяка крачка.
Poligiros, столицата на  Халкидики ,се намира в сухоземната част на полуострова, построена е амфитеатрално, откъм  връх Profitis Elias и предлага на посетителите пленителна гледка към морето и заобикалящия пейзаж. Най-популярния район на Халкидики е “Trident”(иначе познат като „трите ръкава”),който обхваща Касандра на запад, Ситония по средата и Атон на изток.


Касандра, Халкидики

 Касандра, западния полуостров на Халкидики, е може би най-често посещаван, поради неговото близко съседство със  Солун. Той има изключително добре развита туристическа инфраструктура,която включва много хотели, апартаменти и стаи, както и верига от денонощни  заведения за обществено хранене, които задоволяват  всички вкусове на туристите. Касандра се слави с едни от най-прекрасните песъчливи плажове в Халкидики, като повечето от тях съчетават море и гора.


Ситония, Халкидики

Ситония, централния полуостров на Халкидики е добре познат, главно поради неговата смайваща природна красота.В Ситония ще имате възможност да се разходите по прекрасните плажове и пленителни заливи, сред очарователни пейзажи и ще минете през живописни селища. Въпреки че е успял да запази много от традиционните си характерни черти, районът предлага голямо разнообразие от места за развлечение, голям брой хотели, стаи, апартаменти и агенции за коли под наем.


Атон, Халкидики

Атон, източният полуостров на Халкидики, е един от най- уникалните  в Гърция. Той е център на Православната религия и независим район на Гърция. Несравнимото духовно излъчване и ведрата атмосфера са наистина забележителни. Манастирите са обградени от гори с вечнозелени дървета, което увеличава подмладяващите и вдъхновяващи вибрации. В самото начало на Атон се намират морските курорти  Tripiti и  Ouranoupolis, където посетителите могат да открият добра селекция  от хотели, най- различни барове, клубове, таверни и ресторанти, и прекрасните плажове на Халкидики.