Мезонет и апартамент Mariana в Игуменица, Епир, Гърция

Мезонет за 12-14 и апартамент за 3 души: 150 и 50 €

Вила Mariannas в Игуменица, Епир, Гърция

Вила с 3 спални 7,8 души: 130 и 200 €

Игуменица, Епир, Гърция

  Игуменица е малък живописен град с много зеленина, плажове с кристално чиста вода и зелени гори. Заобиколен е от планинската верига Мицикели, като крайбрежието напомня на норвежките фиорди. Той е сравнително нов град, преустроен с нови сгради след Втората световна война, съществувал като рибарско селище от древни времена.
В периода след Втората световна война градът нараства над два пъти. Основните причини за това са две: Строителството на ново пристанище, което по обема на обработваните товари е на трето място сред гръцките пристанища, както и строителството на магистралата, която свързва Игуменица с Янина и по-нататък със Солун и Александруполис. В сравнение с миналото времепътуването между Игуменица и Янина е намаляло с 2 часа и 40 минути. Допълнителни фактори, които ускоряват развитието на града са: Близостта до Италия, което позволява на жителите да пътуват до нея ежедневно и да купуват стоки от нейните пазари, както и живописните плажове, където летуват много италианци и жители на Янина.
През периода на отоманското владичество е бил малко селище под името Грава. Освободен е от Турция през 1913 и след 1938 е център на нома Теспротия под новото име Игуменица. Там свършва новата магистрала Егнатия Одос, която обслужва Северна Гърция.
Климатът на Игуменица е мек и влажен. Средната годишна сума на валежите е 1100 мм, като най-студеният месец е февруари със средна температура 9 гр., най-горещият е юли с 28 гр. Водата е подходяща за къпане от май до ноември.