Снимки от Пелион, Волос, Гърция

Пелион, Волос, Гърция

Районът на Пелион е една от най-красивите области в Гърция и през него минава нестихващ поток от гърци и туристи от цяла Европа – както през лятото, така и през зимата. Той е перфектната комбинация на море с планина.
Районът съчетава гъста горска растителност и овощни дървета. Флората е богата, факт известен от древността, особено по отношение на лекарствените билки. По склоновете на Пелион селцата стоят като истински бижута. На няколко километра от Волос и водите на залива Пагаситикос са разположени селата Ано Волос, Агиос Онуфриос, Анакасия, Стагиатес, Катихори, Портария, Макринитса. От Портария качвайки се на 1500 м. надморска височина сред гора от кестени и бук ще откриете селището Хания, което е изключителен ски курорт, от където се виждат залива Пагастикос и Егейско море.
Според легендата Пелион е бил лятна резиденция на Олимпийските богове и земя на кентаври. Пещерата на мъдрия кентавър Хирон в Пелино била най-значимото училище на героите от гръцката митология. Един до друг са се обучавали полубоговете Ахил и Херкулес, на които е преподавал медицина и ботаника бащата на медицината Асклепий. Но най-забележителния от студентите бил страшния Ахил, който бил отличен ловец и гордостта на Хирон.

Контакт с нас © 2012 holiday-in-greece.net Всички права запазени.