Статии за почивки в Гърция

07. 04. 2016

Изумруденият остров Корфу, Йонийските острови, Гърция

Ако все още не знаете къде да отидете на следващата си почивка,то ние ви предлагаме перлата на Йонийско море -остров Кофру. Островът е дълъг 58км и е широк 27км,което го прави едим малък рай за всеки турист. Прозвището ''изумруденият остров'' Корфу дължи на зашеметяващата си природа представена от множество маслинени горички, в допълнение към това посетителите му могат да се насладят на бели пясъчни плажове и кристално чисти води,симпатични малки къщички в типично гръцки стил и хотели, готови да направят престоя ви там едно незабравимо преживяване. Корфу е уникална комбинация от природни забележителности, която ще хареса и на любителите на морето и на любителите на планината.

Прочети повече

15. 03. 2016

Магнетизмът и уникалността на Гръцките острови 2

Посети, за да не съжаляваш! Избирайки поне един от Гръцките острови, за вашата лятна отпуска, Вие ще бъдете запленени от магнетизма който струи от всички тях. Виждайки тези уникални и автентични забележителности и отдавайки се изцяло на удоволствията които те предлагат, ще искате все по-често да ги посещавате и трудно бихте ги заменили. Гръцките острови са едни от най-красивите и неповторими острови. Те са сред топ дестинациите в Европа. Всяка година биват посещавани от милиони туристи от целия свят. Разделени са на няколко големи групи острови:

Прочети повече

15. 03. 2016

Тризъбецът на Посейдон - халкидически полуостров

Халкидическият полуостров, наречен още тризъбеца на Посейдон, е разположен на брега на Егейско море, под сянката на Света гора. Именно тук се намира една от най-известните туристически дестинации в Европа, посещавана ежегодно от стотици хиляди туристи от цял свят. Това е една изумителна плетеница, където безкрайни плажове се сливат с идилични пещери, а въздухът е наситен с аромата на борови гори, които стигат до самия бряг. Халкидическия полуостров се състои от 3 ръкава – Касандра, Ситония и Атон, всеки от които предлага на своите посетители уникални природни красоти и забележителности.

Прочети повече

15. 03. 2016

Магнетизмът и уникалността на Гръцките острови

Изпитвали ли сте блажено спокойствие и очарование, носени по вълните, посока неизвестна, блуждаещи сред острови и неподправена синева? Опиянението от свободата да се носиш небрежно по вятъра и шумът от вълните да е песента, с която сирените се опитват безспир да те упоят?
Това не е сън, повече от сън – не е и делириум. Това е начин на живот.

Прочети повече

21. 02. 2016

Историята на Фрапето

Повечето започват деня си с фрапе, в къщи приготвен с шейкър, в кафене, на работното място или дори в движение. Но колко са се запитвали от къде произхожда фрапето? Как е дошло в живота ни и кой го е измислил ?? Въпреки че името му не звучи гръцки , фрапето се ражда и възниква в Гърция и да бъдем по-точни в Солун.

Прочети повече

21. 02. 2016

Защо Гърция

Гърция е отвъд всички определения и описания. Тя ви очаква с неземно красиви плажове, антични храмове и средновековни замъци. Многото планини, пещери, каньони, реки, езера и антични картини ще изненадат всички туристи. Броят на уютните малки хотелчета се увеличава, а гръцката кухня придобива все по-голяма популярност. Към забавата от морски водни спортове, всяка година все по-интензивно се развиват зимните, катеренето и подобните на сафари разходки сред разнообразната флора и фауна. Подарете си плаж, слънце, сиртаки, театър, храмове и музеи само с едно пътуване до страната с най-древна култура – Гърция.

Прочети повече

21. 02. 2016

Защо Гърция "2"

Чудотворната страна на Гърция - не случайно е считана за "автентичен летен рай". Там са разположени множество прекрасни курорти, които олицетворяват лятната ваканция, за която винаги сте мечтали. През лятото Гърция е един от най-предпочитаните туристически дестинации на Балканския полуостров. Това се дължи на безкрайните плажни ивици, които в комбинация с уникалното Гръцко слънце създават синтез от превъзходство, което определено ще ви омая. Необикновения летен сезон продължава около три месеца, през които чувството за безгрижие витае във въздуха.
Летния сезон включва прекрасните месеци Юни, Юли и Август, който се счита за най-горещия месец в годината. Средните температури в Гърция са около 25°C през Юни, 28°С през Юли и 31°С през Август, като горещите вълни също са част от летния сезон. През това време на годината небето е напълно ясно с жарко слънце през деня, а вечер температурите леко падат.

Прочети повече

21. 02. 2016

Защо Гърция 3

Гърция е отвъд всички определения и описания. Тя ви очаква с неземно красиви плажове, антични храмове и средновековни замъци. Многото планини, пещери, каньони, реки, езера и антични картини ще изненадат всички туристи. Броят на уютните малки хотелчета се увеличава, а гръцката кухня придобива все по-голяма популярност. Към забавата от морски водни спортове, всяка година все по-интензивно се развиват зимните, катеренето и подобните на сафари разходки сред разнообразната флора и фауна. Подарете си плаж, слънце, сиртаки, театър, храмове и музеи само с едно пътуване до страната с най-древна култура – Гърция.

Прочети повече

21. 02. 2016

Остров Тасос - притегателно място за почивка на много българи

Зимата още не си е отишла, но всеки от нас с нетърпение очаква лятото, почивката и морето, и още от сега обмисля къде ще ги изкара. Статистиката от анкетата на holiday-in-greece.net " Къде ще почивате това лято в Гърция" сочи следното: най-много от запитаните ( повече от 12% ) посочват остров Тасос! Защо точно Тасос? Ето защо:
Изумруденият остров, така наричат Тасос, е най- близкият до България гръцки остров, разположен в северната част на Егейско море, само на 3 часа път от българо-гръцката граница и именно поради тази причина често по-предпочитан пред българското Черноморие от жителите на югозападна България. Наблюдаван от далеч той наподобява висока, потънала в морето планина. Привлекателен е с малките си чисти и закътани плажове, обилна зеленина, хълмист терен, гостоприемни жители, отлично вино и великолепен пчелен мед.

Прочети повече

21. 02. 2016

Тасос, едно райско кътче само на 90 км от България

Остров Тасос е разположен в северната част на Егейско море, на около 7 км от континента. Счита се, че островът е част от Рило-Родопски масив и е разположен в близост до неговите най-южни разклонения. Заема площ от 392 кв. км и е провинция на окръг Кавала. Наблюдаван от далече наподобява висока, потънала в морето планина. Най-високата му точка е връх Ипосарио с 1204 м надморска височина. Планината на острова е покрита с гори от средиземноморски бор, а по-ниско по склоновете и в подножието - от кипарис, чинар, ела, див кестен, паламудов дъб и вечнозелени храсти. Тесните крайбрежни низини са заети от маслинови градини, а по бреговете растат смокини, нарове, праскови. Обиколката на острова е около 100 км.

Прочети повече

21. 02. 2016

Тасос, едно райско кътче само на 90 км от България 2

Остров Тасос, още наричан с романтичното прозвище „Изумруденият Остров” се намира в северната част на Егейско море на 7 км от континента. Един от митовете за произхода на името Тасос произлиза от историята за любовта на бог Зевс към дъщерята на финикийския цар Агенор-Европа.Зевс отвлякъл своята любима, а ядосаният й баща изпратил брат й Тасос да я търси по света. Спирайки на острова за почивка, пленен от екзотичната му красота, той така и никога не си тръгнал от там. Според други източници, това е островът, при който сирените се опитали да отклонят Одисей от пътя му. И в двата случая романтиката, която носят и двете истории прави острова едно силно предпочитано място за почивка.

Прочети повече

21. 02. 2016

Тасос, едно райско кътче само на 90 км от България 3

„Магията на гръцката музика бих сравнил, със златен ключ, с който можеш да отключиш сърцата на хората и да накараш очите им да заблестят, мечтите им да тръгнат към непознати места…” – в този ритъм една от легендите на гръцката музика Панагиотис Карадимитрис ни отвежда към райските кътчета, които крие Изумруденият остров - Тасос. Ако някога сте мечтали за древна история, ориенталска екзотика и космополитност накуп, Тасос е островът, който ви очаква. Гостоприемството, добрата храна и спокойните дни ще бъдат запомнени с години. Незабравим спомен оставят у нас пясъчните плажове, чистото синьо море, перфектно за водни спортове и гмуркане, както и за по – авантюристични натури интересни забележителности и романтични залези.

Прочети повече

21. 02. 2016

Почивки на остров Тасос, Гърция

Наричат Тасос седефеният остров, зеленият диамант на Егейско море и с други нежни имена, звучащи преувеличено на онези, които още не са посетили острова. Но не и след като го направят! Векове наред този остров-господар на Северно Егейско море предлага на пътешественика невероятни гледки и незабравими мигове. Бреговете му сменят цвета си от светлосиньо до тъмнозелено. Към това пиршество за очите, горите на острова добавят и благословена прохлада. Жителите на Тасос са извънредно и непринудено гостоприемни, обожават родния си край и се отнасят с почитание към гостите. Островът изненадва всеки път и разкрива нови, неподозирани прелести.

Прочети повече